M13_Parerea celorlalti

M13_Parerea celorlalti_

In caldura zilei, un tata mergea prin praful strazilor dobrogene, cu fiul sau si un magar. Tatal calarea magarul, iar fiul il conducea. “Bietul copil“, a spus un trecator. “Micutele sale picioare incearca sa tina pasul cu magarul. Cum poate omul sa leneveasca pe magar, cand vede ca baiatul isi scoate sufletul alergand“. Tatal a pus aceste cuvinte la inima, a coborat de pe magar la urmatorul colt, si l-a lasat pe baiat sa urce pe magar.

Dar nu dupa mult timp, un trecator a ridicat vocea si a spus, “Ce rusine! Micutul sta acolo ca un sultan, in timp ce batranul sau tata merge pe langa magar“. Aceasta remarca l-a ranit foarte tare pe baiat si l-a rugat pe tatal sau sa se aseze in spatele sau pe magar.

“Ai vazut vreodata asa ceva ? “, a spus o femeie cu fata acoperita, “o asemenea cruzime pentru animale! Spatele bietului animal s-a indoit de greutate, iar acest batran bun de nimic si trandavul sau fiu stau ca si cum ar fi un divan – biata creatura!“ tintele acestei critici au fost amandoi si, fara sa spuna un cuvant au coborat de pe magar. Dar au facut numai cativa pasi cand un strain a inceput sa faca haz de ei spunand, “Slava cerurului ca nu sunt atat de prost. De ce plimbati magarul, cand el nu este de nici un folos, daca nu cara pe unul dintre voi?“

Tatal a impins o mana de paie in gura magarului si l-a luat pe dupa umeri pe fiul sau. “Indiferent de ce facem”, a spus el, “exista cineva care nu este de acord cu asta.Cred ca stim ceea ce este bine pentru noi“.

#
LINK_METAFORE