LIMBA EXAMINARII POLIGRAF

LIMBA Examinarii Poligraf

 

Examinarile Poligraf se efectueaza, de regula, in Limba Romana.

Examinarile Poligraf se pot efectua, daca este cazul, si in Limba Engleza.

Examinatorii Poligraf din Echipa Knut au pregatirea necesara si suficienta de a efectua o Examinare Poligraf si in Limba Engleza.

! Examinarea Poligraf se poate efectua in orice limbadaca exista un interpret/translator disponibil.

Pentru Limba Engleza nu este cazul de a fi prezent un interpret/translator, Examinatorii Knut efectuand examinari si in Limba Engleza.

Persoana care poate avea rolul de a fi interpret/translator la o Examinare Poligraf nu este necesar a fi formal recunoscuta/autorizata cu aceasta calitate, dar este recomandabil.

Daca sunt disponibili interpreti/translatori recunoscuti de autoritatile statului in care are loc Examinarea Poligraf, acestia vor fi solicitati cu prioritate.

In practica, pot fi situatii in care Subiectul Examinarii Poligraf nu este cetatean roman, nu intelege bine limba engleza, iar limba sa materna este din categoria de “limba rara”, iar un interpret/translator recunoscut oficial nu exista sau nu este disponibil; in aceasta situatie se poate apela pentru a fi in rolul de interpret/translator, la orice persoana care poate efectua traducerea cu eficienta.

O Examinare Poligraf se efectueaza fara nicio problema si cu ajutorul unui interpret/translator.

Examinatorul Poligraf are ultimul cuvant in decizia cu privire la aceasta procedura.

Examinatorul Poligraf poate chiar intrerupe o examinare in derulare, daca va considera ca persoana interpret/translator nu are competenta necesara si suficienta pentru a face ceea ce trebuie sa faca pe parcursul unei examinari poligraf, sau daca nu are un comportament conform unei examinari corecte.

De asemenea, in cazul examinarilor poligraf efectuate pe teritoriul altor state, daca subiectii examinarii poligraf nu vorbesc fluent, sau nu inteleg bine limba engleza, este necesara prezenta unui interpret/translator care sa cunoasca atat limba materna a subiectului, cat si limba engleza (sau limba romana).

In orice situatie in care este necesara prezenta unui interpret/translator, Examinatorul Poligraf este singurul care poate stabili conditiile procedurii de derulare a Examinarii Poligraf, in urma analizarii starii de fapt, dupa consultari cu Beneficiarul Examinarii Poligraf.

Examinatorii Knut vorbesc fluent limba engleza si efectueaza examinari poligraf in limba engleza, nemijlocite de un interpret/translator.

Decizia finala cu privire la procedura Examinarii Poligraf apartine in totalitate Examinatorului Poligraf.

 

Pentru informatii suplimentare:

e-mail: office@knut.ro

www.knut.ro